Om Wasa

Introduktion

Rolly
Rolly
Wasa kan nog beskrivas mer som en familj än en klubb. Vi tar vara på våra medlemmar som alltid ska känna sig välkomna och bra bemötta, det märks inte minst på antalet återvändande elever under de senaste åren.

Wasa kan erbjuda nya medlemmar en stabil grund inom stående fighting och självförsvar, är du senare sugen på att kliva in i ringen hjälper vi självklart dig på den resan också. Träningstillfällen erbjuds från måndagar till lördagar och det är inte svårt att hitta tider som passar dina önskemål. Självklart tar vi in barn som vuxna.

Under åren som gått har vi märkt en stor förändring inom såväl stående fighting som vi självklart anammar. Vår grundidé bygger på en extremt hög kunskap inom stående fighting. Vi strävar efter att vara tekniskt fulländade inom detta område. Vi vill framförallt få fram smarta och tekniska fighters på elitnivå som tycker det är kul att utmana sig själv, samt strävar efter ett hälsosammare liv.

Wasa grundades av Roland (Rolly) Peltier, en av pionjärerna inom svensk kampsport. En stor tekniker med bakgrund inom ITF Taekwondo och Boxning och en framgångsrik tävlande på sin tid. Peltier vann sin första internationella medalj på ITF Taekwondo EM 1980. Den största framgången kom på VM 1988 för Taekwondo International då han vann guld i -76kg klassen. Ett internt skämt är att Rolly kan lära en fisk hur man sparkar. En bestämd, tålmodig och kreativ tränare..

Kika förbi och kolla på ett träningspass, eller varför inte delta, vi kan nästan garantera att du fastnar. En fantastisk sport för kropp sinne och själ!

Fakta

  • Wasa kampsport Center grundades 1991 av Roland Peltier och huserade då i lokaler på Odengatan till 1999, därefter på Gästrikegatan från 1998 tills flyttlasset gick till Kungsholmen sommaren 2008 och WASA blev en Kungsholmsklubb. Hösten 2014 flyttade klubben till Åsögatan 153.
  • Medlem i Svenska Budo och Kampsportförbundet
  • Antal aktiva medlemmar är i dag ca 150 stycken. Av dessa är ett tjugotal aktiva tävlingsfighters.
  • Vi har i dagsläget rullande intagningar för nya medlemmar.